Even voorstellen

Maarten nieuwenhuis

Sinds ruim tien jaar trotse ondernemer van Maartenz Catering.

 

Mijn beroep is geen keuze geweest. De passie voor koken zat in mij, dat merkte ik al op jonge leeftijd. Ik was geboeid door alles wat met koken en bakken te maken had. Voorzichtig ben ik begonnen met appeltaarten bakken. Later kookte ik voor mijn familie. Uiteraard met af en toe gerechten die rechtstreeks in de prullenbak verdwenen, maar over het algemeen werd iedereen blij van mijn kookkunsten. Datgene was destijds al mijn uitgangspunt. 

"Precies wat ik wilde, mensen een unieke en fijne dag bezorgen door onze producten en diensten.

Daarom zijn de steekwoorden van Maartenz catering dan ook: service, kwaliteit en ontzorgen."
Mijn passie

De beginjaren

Op mijn dertiende startte ik als keukenhulp bij restaurant de Smaeckmaaker op de Vischmarkt in Harderwijk. Gaandeweg leerde chef-kok Eddie Reijerse mij de eerste stappen van professioneel koken. 

Ik kon dan ook niet wachten tot mijn middelbare schooltijd voorbij was zodat ik met de opleiding Zelfstandig Werkend Kok kon starten. Tijdens deze studie heb ik ervaring kunnen opdoen bij diverse restaurants in de regio.

Na het behalen van mijn diploma bij hotel de Heerlickheijd van Ermelo, onder leiding van Jaap Honing, ben ik hier in loondienst blijven werken. Daarna heb ik gewerkt bij restaurant Klavertje Vier in Vierhouten, onder leiding van Rieno Bos. Na deze tijd ben ik als freelance kok aan de slag gegaan bij een tiental restaurants in de regio waaronder tapas restaurant Fuego, restaurant ’t Bakhuus, lunchroom Luigi’s, Mama’s Vollen Pot en ’t Rookerijtje in Harderwijk.

Culinaire ervaring

De jaren waarin ik als kok heb gewerkt heb ik veel collega-koks ontmoet met ieder hun eigen specialisatie, dankzij dit netwerk heb ik voor de meest uiteenlopende culinaire wensen de specialisatie in huis. Tevens zijn er uit deze jaren ook unieke samenwerkingsverbanden ontstaan met lunchroom Luigi’s, ’t Rookerijtje in Harderwijk en Restaurant Klavertje Vier uit Vierhouten. Samen met mijn team, mijn netwerk en mijn vaste leveranciers van de meest (h)eerlijke producten vervullen wij inmiddels dagelijks meerdere particuliere en zakelijke culinaire wensen.

Ik nodig u graag uit om een kijkje te nemen op deze website om te kijken naar de mogelijkheden en referenties